Reiniging zonnepanelen

Bevuilde zonnepanelen leveren minder op en gaan minder lang mee. Wij zorgen voor het maximale rendement uit uw panelen waardoor u meer uit uw investering haalt.

Inspectie, onderhoud & reiniging
Behaal maximaal rendement
Verlengde levensduur panelen

OORZAAK VAN VUILE PANELEN

Zonnepanelen die niet op tijd worden schoongemaakt werken aanzienlijk minder efficient. Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan vervuiling op zonnepanelen, zoals:

Stof en zand

Vogelpoep en insecten

Bladeren en takken

Pollen en andere vegetatie

Industriële vervuiling en smog

Neem contact op

tot wel 20% minder rendement

Het effect van deze vervuiling op de prestaties van de zonnepanelen kan aanzienlijk zijn. Vuil op het oppervlak van zonnepanelen kan de hoeveelheid licht die op de zonnecellen valt verminderen, waardoor de efficiëntie van de panelen afneemt.

Dit betekent dat er minder elektriciteit wordt geproduceerd door dezelfde hoeveelheid zonlicht, waardoor het rendement van de panelen afneemt. Dit kan wel tot 20% dalen. Met een jaarlijkse reiniging is dit eenvoudig te voorkomen.

NEEM CONTACT OP

Haal alles uit uw panelen

Om te voorkomen dat het vuil zich opbouwt en uw zonnepanelen daardoor minder efficient werken, is het belangrijk om uw panelen jaarlijks te laten reinigen. Ons professionele team staat voor u klaar om al uw panelen compleet te reinigen zodat ze weer hun volledige potentieel behalen.
Vraag offerte aan

Jaarlijkse reiniging zorgt voor

Verbeterde prestaties

Langere levensduur

Kostenbesparing op de lange termijn

Verbeterde esthetiek

Milieuvriendelijk reinigen

Met het wassen maken wij gebruik van de SolarCleaner. Deze reiniger is ontworpen om hardnekkige verontreinigingen uiterst effectief te verwijderen, terwijl het ook veilig en milieuvriendelijk is.

Het is biologisch afbreekbaar, wat betekent dat het na gebruik op natuurlijke wijze uiteenvalt in onschadelijke stoffen. RM 99 is een anti-kalk druppel reiniger, wat betekent dat het speciaal geformuleerd is om kalkaanslag te verwijderen die zich kan afzetten op zonnepanelen.

Neem contact op

Onderhoud uitbesteden?

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan voor reiniging van uw zonnepanelen. Wij komen graag langs om uw situatie te bekijken voor een offerte op maat.
Vraag offerte aan
Binnen 1 werkdag antwoord · Geheel vrijblijvend