Energie Management Systeem

Steeds meer particulieren en bedrijven kiezen voor energie efficiëntie. Een goede energiehuishouding kan niet zonder een energie management systeem (EMS). Wat is dit precies en wat zijn de voordelen van dit systeem?

Inspectie, onderhoud & reiniging
Behaal maximaal rendement
Verlengde levensduur panelen

Wat is een energie management systeem?

Energie management systeem betekent het beheren, beïnvloeden en monitoren van het energieverbruik binnen uw woning, bedrijfspand of industriële installatie. Het systeem kan u helpen bij het reduceren van uw energieverbruik. Door energiestromen in kaart te brengen, kunt u vervolgens kiezen voor energiebesparende maatregelen.

We hoeven u vast niet te vertellen hoeveel kosten er komen kijken bij de uitgaven van energie. Zeker binnen bedrijven kunnen de kosten enorm oplopen. Naast de personeelskosten geven bedrijven het meeste geld uit aan de energiekosten. Een goed energiemanagement kan daarom helpen bij het verminderen en optimaliseren van uw energiegebruik.

Neem contact op

Het belang van energiemanagement

Een efficiënt energie management systeem (EMS), kan leiden tot het verminderen van uw verbruik op elektriciteit. Dit brengt op zijn beurt een aantal voordelen met zich mee:

  1. Kostenbesparing op uw energiekosten
    Het analyseren van uw energiekosten speelt een belangrijke rol in de verbetering van uw elektriciteit verbruik. Door gebruik te maken van een energie management systeem heeft u een beter inzicht over hoeveel stroom u verbruikt. Hierdoor krijgt u een duidelijk overzicht, waardoor u grip krijgt op uw energieverbruik.

  2. Energiebewaking
    Door de overzichtelijke weergave in uw energie management systeem krijgt u volledige controle over uw energiestromen. Door deze monitoring worden afwijkingen en patronen direct zichtbaar. Blijven er onbedoeld lichten branden of heeft u enorme energieverbruikers tussen uw apparaten? Door deze energiedromen te identificeren kunt u direct aansturen op een aanpak, om grip te krijgen op de kosten.

NEEM CONTACT OP

Energie efficiëntie met VHP

Ons systeem is speciaal ontworpen om netcongestie en hoge kosten tegen te gaan. Door ons systeem te implementeren in huishoudens of bedrijven, bent u direct up to date over de opgewekte energie en de verbruikte energie.

De software binnen ons energie management systeem helpt om uw energiebeheer direct onder controle te krijgen. Door een goede energiemonitoring ziet u direct hoeveel u verbruikt en welke besparingen u kunt doorvoeren voor een optimalisatie voor energiebesparing.

Neem contact op

Een energie management systeem verbindt de energie producerende activa

Een energiemanagementsysteem helpt u met het verbinden van de energie productie van activa zoals bijvoorbeeld zonnepanelen en andere elektrische apparaten. Dit kan zowel binnen uw huishouden zijn, als binnen het gebouw van een grote organisatie.

Een energiemanager is niet alleen ideaal voor het verlagen van uw energiedoelen, maar daarnaast draagt het ook bij aan een duurzame wereld.

NEEM CONTACT OP

De voordelen van zonne energie

Als u kiest voor zonne energie, dan doet u dit voornamelijk voor een goede kostenbesparing. Toch willen steeds meer huishoudens en bedrijven hun verantwoordelijkheid nemen voor de duurzame voordelen van zonnestroom.

Steeds meer mensen voelen zich verantwoordelijk voor de energiestromen die ze verbruiken met hun huishouden of bedrijf. Steeds meer particulieren en bedrijven kiezen daarom ook voor het gebruik van een elektrische auto. Op het moment dat duurzame energie ook wordt ingezet binnen uw energieverbruik, dan kunt u flink besparen op uw kosten en een stevige groene voetafdruk op de wereld zetten.

NEEM CONTACT OP

De werking van een energie management systeem (EMS)

Een energie management systeem helpt u bij het beheren van uw energieverbruik. Het systeem beschikt over zowel hardware als software componenten zoals bijvoorbeeld een energiemeter. Deze meters houden constant het energieverbruik in de gaten door dit te monitoren en te analyseren.

Een energiesysteem helpt niet alleen om kosten te besparen, maar kan ook aansturing geven aan uw apparatuur. Denk hierbij aan bijvoorbeeld uw zonnepanelen of warmtepomp. Een energiemanagementsysteem kan dus een flink voordeel opleveren.

NEEM CONTACT OP

Is een energie management systeem (EMS)verplicht?

Het hebben van een energie management systeem (EMS) is verplicht voor (middel)grote bedrijven. Op het moment dat u een bedrijf hebt met meer dan 250 medewerkers of een omzet die hoger ligt dan 50 miljoen of een balanstotaal van 43 miljoen euro, dan is een energiemanagement verplicht.

Toch wil dit zeker niet zeggen dat het voor kleinere bedrijven niet voordelig kan zijn om een energiesysteem aan te meten. Ondanks dat het niet verplicht is, brengen de diverse functionaliteiten voldoende voordelen met zich mee. Hierdoor zult u direct opmerken dat uw administratie een stuk meer groene cijfertjes krijgt.

NEEM CONTACT OP

Energiemonitoring binnen uw gebouw

Bent u benieuwd wat de meetapparatuur van een energiemanagement kan betekenen voor uw energiebeheer? Neem dan gerust contact op met één van onze specialisten. Samen met u bekijken we graag de mogelijkheden om een optimale energiemonitoring te realiseren binnen uw elektriciteitsnet.

NEEM CONTACT OP

Onderhoud uitbesteden?

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan voor reiniging van uw zonnepanelen. Wij komen graag langs om uw situatie te bekijken voor een offerte op maat.
Vraag offerte aan
Binnen 1 werkdag antwoord · Geheel vrijblijvend