Drone inspectie

Met een drone inspectie kunt u het rendement van uw PV installatie verbeteren. Door een visuele en thermische inspectie uit te voeren, worden afwijkingen snel duidelijk en kunnen we deze verhelpen.

Inspectie, onderhoud & reiniging
Behaal maximaal rendement
Verlengde levensduur panelen

Awijkingen ontdekken die het rendement verlagen

Het is niet altijd duidelijk waarom zonnepanelen niet maximaal rendement opleveren. Aan de hand van onze drone-inspectie sporen we afwijkingen op.

We vliegen met een drone over de panelen en doen een thermische inspectie. Op die manier leggen we alle mogelijke problemen bloot en lossen we deze op. Zodat u maximaal rendement uit uw panelen haalt.

Neem contact op

Mogelijke afwijkingen

Er zijn verschillende soorten afwijkingen waardoor zonnepanelen minder rendement opleveren. De volgende afwijkingen kunnen wij met onze (drone)-inspecties achterhalen.

Afwijkingen in diodes

Een afwijking in een diode kan ertoe leiden dat deze niet goed functioneert en zijn beoogde functie niet vervult. Dit kan problemen omvatten zoals overmatige spanningsval, stroomlekkage of het volledig niet geleiden of blokkeren van stroom. Andere problemen zijn temperatuurgevoeligheid, doorslagspanning of gevoeligheid voor schade door statische elektriciteit.

Hotspots

Een hotspot op een zonnepaneel ontstaat wanneer een beschaduwde of bevuilde cel in het paneel een omgekeerde voorspanning krijgt en begint te werken als een weerstand, wat leidt tot plaatselijke verhitting en mogelijke schade aan de cel of het paneel. Dit kan worden veroorzaakt door gedeeltelijke schaduw, vuil op het paneel of fabricagefouten. Het probleem met hotspots is dat ze de algemene prestaties van het zonnepaneelsysteem kunnen verminderen, en in extreme gevallen kunnen leiden tot cel- of paneelbreuk.

String

Een afwijking in een string van zonnepanelen kan allerlei problemen veroorzaken, zoals verminderde energieopbrengst, potentiële hotspots en een verhoogd risico op storing.

Vervuiling

Vervuiling op een zonnepaneel kan de hoeveelheid zonlicht die het oppervlak van het paneel bereikt verminderen, waardoor de energieproductie afneemt. Ook kan het leiden tot hotspots.

Kapot glas

Wanneer het glas op een zonnepaneel kapot is kan dat een reeks problemen veroorzaken, waaronder verminderde energie-output, potentiële hotspots en een verhoogd risico op elektrische schokken of brand. Bovendien kan gebroken glas de interne componenten van het zonnepaneel blootstellen aan vocht, stof en andere omgevingsfactoren, wat verdere schade kan veroorzaken en de levensduur van het paneel kan verkorten.

Junction box

Een afwijking in een junction box van een zonnepanelensysteem kan problemen veroorzaken zoals losse verbindingen, binnendringen van water of schade aan bedrading en andere componenten. Dit kan leiden tot een verminderde energieopbrengst, potentiële hotspots en een verhoogd risico op elektrische schokken of brand.

Schaduwval

Schaduw op een zonnepaneel is schadelijk omdat het de hoeveelheid energie vermindert die door het paneel kan worden opgewekt, wat uiteindelijk het rendement en de algemene prestaties van het zonnepaneelsysteem kan verminderen. Schaduwvorming kan ook leiden tot plaatselijke verhitting en mogelijke schade aan cellen in het paneel.

Onze werkwijze

Tijdens onze inspectie vliegen we met de DJI MAVIC 3T drone en maken we thermische en visuele beelden van het systeem. Hier komt vervolgens een rapport uit die misstanden weergeeft.

Daarnaast komt er ook een online platform waarin wij, maar ook de opdrachtgever altijd toegang tot heeft om alle gegevens in te zien.

NEEM CONTACT OP

Online inzicht

Defecte panelen worden gemarkeerd op de kaart, waardoor ze gemakkelijk te vinden zijn voor de reparatieploeg. Alle basislagen worden ondersteund, inclusief CECAD, Thermal Ortho, CAD, RGB Ortho en Google.

Filters en rapportage werken samen, zodat uw PDF-rapporten precies de informatie bevatten die u nodig hebt. De GPS-locatie van defecte panelen is altijd inbegrepen.

Gedetecteerde storingen worden eenvoudig verwerkt tot werkordertickets voor uw onderhoudsteam. Dit verbetert de betrouwbaarheid van de workflow en de kwaliteit van de storingsinformatie waarover het reparatiepersoneel beschikt.

NEEM CONTACT OP

Onderhoud uitbesteden?

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan voor reiniging van uw zonnepanelen. Wij komen graag langs om uw situatie te bekijken voor een offerte op maat.
Vraag offerte aan
Binnen 1 werkdag antwoord · Geheel vrijblijvend